Verpesten strijkijzers je haar?

De hitte kan ook je hoofdhuid beschadigen, waardoor deze uitdroogt en schilfert. Verbrande haarcellen kunnen zich ophopen op hete ijzers en ervoor zorgen dat ze aan je haar blijven kleven, wat erg schadelijk kan zijn. Om dit gevaar te voorkomen, vervangt u indien nodig uw strijkijzers. Je zult weten wanneer je het moet veranderen, omdat 'plakkerigheid' zal optreden en opbouw op de keramische platen duidelijk zal zijn, legt Cunnane Phillips uit.

Mirmirani voegde eraan toe dat strijkijzers voor veel vrouwen en jonge meisjes niet de enige bron van haarbeschadiging zijn. Onjuiste haarverzorging is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval, en overmatig of oneigenlijk gebruik van apparaten, zoals strijkijzers, is slechts één stukje van de puzzel, zei ze. In feite kunnen veel van de stylingproducten die vrouwen routinematig gebruiken, waaronder haarkleurmiddelen, permanenten en relaxers, allemaal haarbreuk veroorzaken. Het combineren van deze producten met het regelmatig gebruik van een stijltang om het haar recht te trekken, kan haarbreuk verergeren en blijvende schade veroorzaken als het onbehandeld blijft.

Haar kan worden beschadigd door extreme hitte. Temperaturen boven 347 graden zullen meestal permanente schade veroorzaken. Apparaten zoals de stijltang gebruiken zeer hoge hitte, maar liefst 400-410 graden. De warmte bereikt zijn effect door de interne structuur van het haar te veranderen, voornamelijk waterstofbruggen af te breken.

Zodra de schade is aangericht, moet het haar uitgroeien om het proces ongedaan te maken. Hoewel er geen direct verband is tussen het gebruik van een stijltang en haaruitval, is de schade een direct gevolg. Platte strijkijzers drogen je haar ook serieus uit. Zoals tricholoog Elizabeth Cunnane Phillips aan HuffPost uitlegde, is het vochtgehalte net zo belangrijk voor de gezondheid en schoonheid van je haar als voor je huid.

Ze vervolgde, Het is wat helpt om je lokken gevoed en elastisch te houden. Overmatig aanbrengen van warmte op je haar wanneer het al gedroogd is, veroorzaakt broosheid, breuk, saaiheid en droogheid tot het punt waarop het haar wordt ontdaan van zijn natuurlijke vocht, waardoor je nagelriemen drogen en afbreken. stijltangen gebruiken warmte om getextureerd haar recht te trekken, en overmatige blootstelling aan hitte kan uw haar intern beschadigen. Om je haar gezond te houden, volg je de bovenstaande technieken en vermijd overmatig gebruik van je stijltang of krultang.

Als je stijltangen of strijkijzers hebt, heb je misschien gehoord dat je je haar beschadigt elke keer dat je het gebruikt. Dit stijltang heeft ook een instelbare temperatuurknop waarmee u gemakkelijk een nauwkeurig niveau van warmte kunt krijgen waarmee u de klus kunt klaren zonder schade te riskeren. Hieronder verzameld, dit zijn de zes beste strijkijzers die het haar niet beschadigen, zodat je de slankste stijl kunt krijgen zonder al die overtollige schade. Voor een super betaalbare prijs is deze best verkochte Conair-stijltang een geweldige koop als je je zorgen maakt over de gezondheid van je haar.

Als je rook ziet wanneer je je haar plat strijkt, komt dat waarschijnlijk omdat je te veel product hebt aangebracht. Ten tweede kan het dagelijks gebruik van een stijltang ook van invloed zijn op je haartextuur, vooral als je krullend haar hebt. Deze set wordt ook geleverd met een hitteveilige handschoen om je handen te beschermen wanneer je de stijltang gebruikt, en een heleboel clips en haarscheiders om individuele secties tegelijk te stylen. Om schade te voorkomen, helpen microsensoren in de keramische toermalijnplaten van dit stijltang de temperatuur te regelen, zodat uw haar niet wordt blootgesteld aan agressieve of schadelijke hitte.

Volgens de fabrikant zullen de ionische toermalijn-doordrenkte platen van dit stijltang je haar herstellen met 3 miljoen negatief geladen ionen elke minuut dat je het gebruikt. Het beste van alles is dat je je haar rond de gebogen achterkant van de stijltang kunt wikkelen om ook een krul te creëren met dit haargereedschap. De warmte-instellingen kunnen worden aangepast van 265 tot 450 graden Fahrenheit en zijn gemakkelijk zichtbaar vanaf de wijzerplaat aan de zijkant van de stijltang, waardoor elke kans wordt geëlimineerd dat u per ongeluk te veel warmte op uw haar gebruikt. Tegenwoordig hebben veel keramische strijkijzers op de markt variabele warmte-instellingen met maximale temperaturen tot 410 graden Fahrenheit (210 graden Celsius).

Nu waarschuwen dermatologen dat sommige platte strijkijzers het haar kunnen beschadigen en haarbreuk kunnen veroorzaken, wat een krimp in dit felbegeerde kapsel zou kunnen veroorzaken. .