Is het goed om je haar twee keer per week recht te trekken?

Strijk (of heat style) je haar niet elke dag. Hoe vaker je het doet, hoe meer schade je aan je haar aanricht. Het is aanbevolen door dermatologen om je haar niet meer dan drie keer per week recht te trekken. Is het oké om je haar één keer per week recht te trekken? Elke hitte is schadelijk voor het haar en het gebruik van een stijltang is niet slechter dan het gebruik van een krultang, heet.

Over het algemeen wordt gesuggereerd dat warmtestyling niet vaker dan één keer per week wordt gedaan. Natuurlijk haar moet altijd vers worden gewassen, geconditioneerd en volledig droog worden voordat het warm wordt gestyled. Het rechttrekken van vuil haar met een stijltang verbrandt alleen olie en vuil, wat tot meer schade zal leiden. Zelfs bij een regime van één keer per week moet u consequent de gezondheid van uw haar bijhouden.

Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat je niet veel gespleten haarpunten krijgt en dat je krullen niet te droog of broos worden. strijkijzers zijn erg, erg heet en hoe MEER warmte je gebruikt, hoe MEER het je haar na verloop van tijd zal beschadigen, ongeacht of je warmtebeschermer gebruikt of niet. Wat je wilt doen is je haar recht kunnen föhnen. Ten eerste komt je haar niet in direct contact met 400 graden platen.

Ten tweede sluit een goede föhnen de nagelriem af en voorkomt dat er vocht in het haar komt, waardoor kroezen en de krul langzaam hervormt. Je haar zal ook veel meer stuiteren door een föhnen dan bij een strijkklus. Raak niet ontmoedigd en laat uw producten zoveel mogelijk voor u werken. Ik maak mijn haar elke dag recht en mijn haar is nog steeds zijdeachtig en ik doe het al jaren Ik ben onlangs begonnen met het gebruik van Aragon-olie, waardoor het erg zijdezacht en zacht is.

Ik was zo opgewonden omdat ik eindelijk schattig, steil haar kon krijgen en er volwassen uit kon zien zoals Tyra Banks (was toen 13). Een geweldige bonus is dat deze producten niet alleen schade voorkomen, maar vaak de glans van je haar versterken en vervelende kroezen verslaan. Houd er rekening mee dat hoewel sommige sprays het beste werken op nat haar, je je stijltang nooit op nat haar mag gebruiken. Je loopt waarschijnlijk geen risico op ernstige breuk of hitteschade als je je haar maar één keer per week rechttrekt, maar het kan nooit kwaad om je lokken wat extra liefde te geven.

Een goede vuistregel is om te overwegen wat je haar heeft meegemaakt als het onlangs gekleurd of chemisch is rechtgetrokken, het is raadzaam om het tenminste een paar weken niet te verwarmen. Sommigen vinden het misschien een keer per maand rechttrekken een betere optie voor hun haar, terwijl sommigen er misschien de voorkeur aan geven om hun haar elke week recht te trekken, vooral in het weekend wanneer ze naar een feestje willen gaan met zijdezachte lokken. Elke hitte is schadelijk voor het haar en het gebruik van een stijltang is niet slechter dan het gebruik van een krultang, heet. Om hitteschade zoveel mogelijk te minimaliseren, geef je lokken periodieke rust van elke warmtestyling; Een paar weken zonder warmte gaan kan veel met je haar doen.

Nu weet ik zeker dat je niet bent zoals de oude ik en je maakt je haar niet elke dag recht, op hoog vuur, terwijl je gedrenkt bent in Pink Lotion, LOL. Neem gewoon de stijltang waar je wilt dat je haar recht is, klem het vast en laat het strijkijzer lopen. Gespleten punten, ruwe punten bij het rechttrekken, breken, hitteschade en alopecia zijn grote problemen voor mensen die hun haar te vaak rechttrekken. Ik laat elke zondagavond - maandag maskers achter, was het maandagavond, maak het dan recht op dinsdag en het is de rest van de week recht.

Ik heb deze routine de afgelopen anderhalf jaar gedaan en mijn haar is bijna het dubbele van zijn oorspronkelijke lengte gegroeid.