Veroorzaken stijltangen schade?

Het grootste probleem met het rechttrekken van haar is dat warmte schade veroorzaakt. De warmte van de stijltang kan niet alleen het haar breken, maar maakt het ook zwakker. Dit leidt tot kroezen, wat leidt tot het gebruik van een stijltang, en dat leidt tot meer schade. Helaas wordt dit een voortdurende cyclus van schade aan je haar.

Stijltang gebruikt warmte om getextureerd haar recht te trekken, en overmatige blootstelling aan hitte kan je haar intern beschadigen. Nagelriemen raken beschadigd bij temperaturen boven 350 Fahrenheit (180° C). stijltangen gebruiken het natuurlijke vochtgehalte van je haar om een nieuwe stijl te creëren. Dit is de reden waarom Cunnane Phillips suggereert dat je haar redelijk droog is om goed te werken.

Als er echter niet op wordt gelet, kunnen ze je haar broos en extreem onelastisch maken. Stoomproducerende strijkijzers zorgen voor vocht, waardoor je haar minder snel uitdroogt. De beste hiervan zijn ijzers met tefloncoating, zegt ze. En vergeet niet om je haar voor te bereiden met een hittebeschermer om schade aan de hittestyling te minimaliseren.

Ik begon een hittebeschermingsspray te gebruiken, die enigszins hielp, en shampoo en conditioner voor droog en beschadigd haar, maar niets wat ik probeerde leek mijn haar terug te krijgen naar hoe gezond het vroeger was. De grootste buzz in haarstylinggadgets is de Babyliss Big Hair styler (£40), een combinatie van borstel en haardroger die glad maar volumineus haar geeft. Harish Kumar, MD, DVL, die gedurende een lange periode regelmatig hittestylingtools en chemische behandelingen gebruikt, kan je haar beroven van zijn natuurlijke oliën en het extreem droog en broos maken. Het belangrijkste woord om mijn haartype te beschrijven is 'dik' - het is het soort haar dat twee mensen nodig heeft om te föhnen in de kapper en het groeit in een waanzinnig tempo.

Naast strakke paardenstaarten zijn kapsels die alopecia voor tractie kunnen veroorzaken, broodjes, cornrows, dreadlocks, strak gevlochten haar en up-dos. En de enige manier waarop het vocht uit je haar kan ontsnappen, is door te verdampen en in stoom te veranderen. Nat haar heeft een lager schadepunt dan droog haar, wat leidt tot meer schade als je het direct na het wassen probeert recht te trekken. Door overmatige blootstelling aan hitte te stoppen, geeft u het haar de kans om te genezen, waardoor de strengen meer gevoed worden en de haarschubben sterker worden, wat op zijn beurt leidt tot glanzender haar.

Dus in een opwelling begon ik gewoon conditioner te gebruiken om mijn haar te krabben als het nat was en liet het op natuurlijke wijze drogen. De bijwerkingen van permanent rechttrekken van haar en het rechttrekken dat u thuis doet, zijn talrijk, variërend van zoiets kleins als saaiheid tot zoiets belangrijks als haaruitval (. Mijn dagen dat ik in de salonstoel zat om mijn dikke krullen plat gestreken te krijgen totdat er geen knik of golf zichtbaar is voor het blote oog, zijn allang voorbij. Na ongeveer twee jaar intensief gebruik van de stijltang merkte ik echter dat mijn haar stroachtig werd - het was niet zo dik als vroeger en het was echt droog en beschadigd.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die je kunt proberen om je haar gezond en schadevrij te houden, zoals het gebruik van een hittebeschermer en het verminderen van hoe vaak je je haar steil maakt. Voor de meest modieuze look moet je afscheid nemen van poker-steil haar en in plaats daarvan mooi gezond haar omarmen met beweging', voegt hij eraan toe.