Wat gebeurt er als je je haar elke dag steil maakt?

Als je echt elke dag recht gaat trekken, dan moet je meer doen dan alleen hittebeschermer gebruiken. Dat is een geweldige stap, maar het helpt je niet echt om je haar 100% veilig te houden. Houd het getrimd, omdat beschadigd haar gewoon nog meer beschadigd raakt tijdens het rechttrekken. strijkijzers drogen je haar ook serieus uit.

Zoals tricholoog Elizabeth Cunnane Phillips aan HuffPost uitlegde, is het vochtgehalte net zo belangrijk voor de gezondheid en schoonheid van je haar als voor je huid. Ze vervolgde, Het is wat helpt om je lokken gevoed en elastisch te houden. Overmatig aanbrengen van warmte op je haar wanneer het al gedroogd is, veroorzaakt broosheid, breuk, saaiheid en droogheid tot het punt waarop het haar wordt ontdaan van zijn natuurlijke vocht, waardoor je nagelriemen drogen en afbreken. stijltangen gebruiken warmte om getextureerd haar recht te trekken, en overmatige blootstelling aan hitte kan uw haar intern beschadigen.

Ik kreeg een professionele stijltang met zijden pers en ik kon mijn ogen niet geloven toen ik me omdraaide - ik voelde me als een nieuwe vrouw; een absolute diva. Tot nu toe hebben we besproken waarom de meeste vrouwen er een norm van maken om hun haar recht te trekken voordat ze het huis verlaten. De reden is dat strakke, teruggetrokken kapsels uw haarzakjes kunnen belasten en kunnen bijdragen aan een vorm van haaruitval die tractie alopecia wordt genoemd, of haaruitval met paardenstaart. Hoewel steil, strak vastgebonden haar er geweldig uit kan zien, is het het beste om je haar niet elke dag op deze manier te dragen.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de warmte van je stijltang zo hoog mogelijk op te zetten, is dat een onfeilbare manier om je haar te beschadigen. De keramische platen helpen je haar te beschermen vanwege het feit dat ze negatief geladen ionen hebben, aldus Leaftv. Ongeacht hoe laat je bent om aan het werk te gaan, je mag het stijltang voor haar niet gebruiken op nat haar. Er is geen grootschalig onderzoek naar hun effectiviteit, maar veel mensen beweren dat ze helpen kroesheid en haarbeschadiging te voorkomen.

En hey, nu je weet dat het slecht is om je haar twee keer per week recht te trekken (in verschillende mate), wees niet bang om je natuurlijke haar te dragen - Soms kan een druk schema, regen of zelfs uitputting je ervan weerhouden je haar recht te trekken. Tim Moore, Chief Technical Officer bij ghd's Research and Development Facility (via She'Said'), Veel ijzers op de markt hebben temperatuurknoppen tot 230 graden, wat erg slecht is voor het haar. Omdat ik weet dat je al de verantwoordelijkheid hebt genomen voor wat er met je haar gebeurt, zal ik je vertellen hoe je het stijltang op de juiste manier gebruikt, zodat het je haar niet beschadigt. Dat zal waarschijnlijk niemand ervan weerhouden het te doen, omdat sommige mensen graag hun haar steil dragen.