Beschadigt het krullen van je haar met een stijltang je haar?

Dagelijks gebruik van een krultang kan je haar beschadigen, vooral als je haar, net als veel warmtestylingverslaafden, al grof en droog is. Dagelijkse blootstelling aan hitte droogt je haar uit, waardoor het kwetsbaarder wordt voor gespleten punten en breuk. Hoe meer warmte je gebruikt, en hoe vaker je het gebruikt, hoe erger de schade zal zijn. Beschadigt het krullen van je haar meer dan rechttrekken? Een krul- of stijltang kan helpen je haar de ideale textuur te geven voor elke look waar je naar op zoek bent.

Helaas kan het dagelijks gebruik van een slot ernstige schade toebrengen aan uw sloten. Als je je favoriete verwarmde stylingijzer echter niet kunt opgeven, zijn er manieren om de schade te minimaliseren. Welke tool is het beste voor jou? Het hangt af van je stijl. Een stijltang is een geweldig multifunctioneel hulpmiddel dat sexy, strandgolven en krullen creëert, maar oefening vergt.

Krultangen maken krullen bijna onfeilbaar, maar ze zijn beperkt tot slechts één maat, tenzij je gaat met een taps toelopende toverstaf of verwisselbare vaten. Het krullen van je haar kan je een volumineuze en veerkrachtige verandering geven. Zal ik mijn haar beschadigen als ik het drie keer per dag strek? Als je je haar drie keer per dag steil maakt, beschadig je het. Het zal er snel heel ongezond uitzien.

Stop een tijdje met het rechttrekken van je haar om het te laten genezen, en probeer het gebruik van de stijltang maximaal één keer per dag te verminderen. Is het beter om haar te krullen met een stijltang of krultang? Dagelijks gebruik van een krultang kan je haar beschadigen, vooral als je haar, net als veel warmtestylingverslaafden, al grof en droog is. Helaas zal het rechttrekken van je krullen zeker wat schade veroorzaken. Of je nu een föhn, krultang of stijltang gebruikt, ze zuigen allemaal het leven uit je delicate lokken.

Stijltang gebruikt warmte om getextureerd haar recht te trekken, en overmatige blootstelling aan hitte kan je haar intern beschadigen. Je wilt dat huiveringwekkende sissende geluid vermijden dat je haar maakt als je stijltang eroverheen loopt. Door een stijltang of krultang over vochtig haar te laten lopen, ontstaan er stoom die luchtbellen in de haarvezel veroorzaakt. Hierdoor ontstaat er een scheur langs de haarschacht.

Zodra dit de nagelriem van je lokken bereikt, begin je gespleten haarpunten te zien. Herhaald en langdurig gebruik van extreme hitte op het haar kan uitdrogen en het haar beschadigen, waardoor het op lange termijn kan breken en splitsen. Hoewel het gebruik van hete gereedschappen zoals een stijltang uw haar kan beschadigen, zijn er stappen die u kunt nemen om het proces veiliger te maken en het risico op hitteschade te verminderen. Hoewel het rechttrekken van je krullen een welkome verandering kan zijn, vragen velen zich af of er een prijs aan verbonden is.

Zoals de meeste dingen, is het echter prima om je haar met mate recht te trekken en het is onwaarschijnlijk dat het eenmaal per week langdurige schade veroorzaakt. Frequente hittestyling beschadigt de nagelriemlaag, waardoor deze meer wordt verhoogd dan normaal, waardoor de porositeit van het haar toeneemt. Er is geen grootschalig onderzoek naar hun effectiviteit, maar veel mensen beweren dat ze helpen kroesheid en haarbeschadiging te voorkomen. Omdat de uiteinden van het haar doorgaans gerafeld, verward en ruwer zijn dan de middenlengtes en wortels, hebben ze vaak meer tijd en hogere warmte nodig om bepaalde stijlen te bereiken.

Diepe conditionering is de belangrijkste voorbereidende stap die je kunt nemen om je haar te beschermen voordat je warmte aanbrengt. Je haar is vatbaarder voor beschadiging als het verward is, dus ontwar je haar altijd zo goed mogelijk voordat je gaat föhnen of hittestylen. Om je haar gezond te houden, volg je de bovenstaande technieken en vermijd overmatig gebruik van je stijltang of krultang. Zelfs met dat alles in gedachten, hoef je je geliefde krultang niet helemaal gelukkig voor ons te ontwijken, er zijn veel manieren om de bovengenoemde schade te minimaliseren.