Beschadigen alle stijltangen je haar?

Het grootste probleem met het rechttrekken van haar is dat warmte schade veroorzaakt. De warmte van de stijltang kan niet alleen het haar breken, maar maakt het ook zwakker. Dit leidt tot kroezen, wat leidt tot het gebruik van een stijltang, en dat leidt tot meer schade. Helaas wordt dit een voortdurende cyclus van schade aan je haar.

Nagelriemen raken beschadigd bij temperaturen boven 350 Fahrenheit (180° C). stijltangen gebruiken het natuurlijke vochtgehalte van je haar om een nieuwe stijl te creëren. Dit is de reden waarom Cunnane Phillips suggereert dat je haar redelijk droog is om goed te werken. Als er echter niet op wordt gelet, kunnen ze je haar broos en extreem onelastisch maken.

Stoomproducerende strijkijzers zorgen voor vocht, waardoor je haar minder snel uitdroogt. De beste hiervan zijn ijzers met tefloncoating, zegt ze. En vergeet niet om je haar voor te bereiden met een hittebeschermer om schade aan de hittestyling te minimaliseren. Tussen de vreselijke geur van verbrand haar en onvermijdelijke kroezende uiteinden, was het hebben van zijdeachtige en rechte strengen even de langetermijneffecten van beschadigd en broos haar niet waard.

Ik zou het's ochtends rechtzetten, en tegen het einde van de dag zou het overal zijn - en laat me niet beginnen om verstrikt te raken in de regen. Maar de eenvoudige handeling van het rechttrekken van haar kan de conditie van je haar verwoesten als ze te vaak of verkeerd worden gebruikt, zegt Cunnane Phillips. Toen ik begon te werken, dacht ik ook dat steil haar er slanker en professioneler uitzag, dus ging mee met de stijl. En door een shampoo voor de droge hoofdhuid te gebruiken, kunt u helpen om de natuurlijke vochtbarrière van uw hoofdhuid te behouden om uw haar gezond te houden.

Blijkbaar is dit zo dat het gemakkelijker is om je haar recht te trekken, maar het maakt het ook gemakkelijk om je haar en hoofdhuid te beschadigen. Hij ziet veel stijltangverslaafden in de salon en is het ermee eens dat steeds meer vrouwen last hebben van bijwerkingen. Ik heb vrij fijn haar, maar veel en, omdat ik meestal de neiging heb om gebleekte blonde highlights te hebben, breekt het heel gemakkelijk, wat betekent dat ik het altijd moet stylen om te voorkomen dat het golvend en kroezend wordt. Verrassend genoeg koppelen mijn patiënten de toename van kroezen vaak niet aan het gebruik van stijltangen, zelfs niet als hun haar begint af te breken.

De stijltangen van vandaag maken het supergemakkelijk om snel je haar te stylen, kroezen te verwijderen en de deur uit te gaan. Chemisch rechttrekken breekt de disulfidebindingen van je haar en reset ze in een rechte uitlijning om je haar recht te trekken. Het rechttrekken van haar, professioneel gedaan met een chemische behandeling of thuis met een stijltang, heeft verschillende bijwerkingen die je haar kunnen ruïneren. Mijn lokken zijn erin geslaagd om zoveel van hun natuurlijke goedheid terug te krijgen en mijn haar voelt een stuk gezonder aan.

Nat of vochtig haar heeft eigenlijk een lager schadepunt dan droog haar, dus neem nogmaals de tijd en maak het droog. Maar hoewel je zelden de kaptafel van een krullend meisje zult vinden die niet een van de beste stijltangen voor krullend haar heeft (opent in een nieuw tabblad), weten we allemaal dat overmatig gebruik van hot tools onherstelbare schade aan onze lokken kan toebrengen. Het rechttrekken van je haar met chemicaliën of hitte zal ongetwijfeld je lokken beschadigen, wat leidt tot splitsingen, breuk, droogheid, kroezen en nog veel meer bijwerkingen.