Beschadigt stijltang je haar?

De klem- en trekwerking van plat strijken verwijdert de nagelriemen, waardoor de strengen permanent worden beschadigd. De hitte kan ook je hoofdhuid beschadigen, waardoor deze uitdroogt en schilfert. Haar kan worden beschadigd door extreme hitte. Temperaturen boven 347 graden zullen meestal permanente schade veroorzaken.

Apparaten zoals de stijltang gebruiken zeer hoge hitte, maar liefst 400-410 graden. De warmte bereikt zijn effect door de interne structuur van het haar te veranderen, voornamelijk waterstofbruggen af te breken. Zodra de schade is aangericht, moet het haar uitgroeien om het proces ongedaan te maken. Hoewel er geen direct verband is tussen het gebruik van een stijltang en haaruitval, is de schade een direct gevolg.

Stijltang gebruikt warmte om getextureerd haar recht te trekken, en overmatige blootstelling aan hitte kan uw haar intern beschadigen. Verbrande haarcellen kunnen zich ophopen op hete ijzers en ervoor zorgen dat ze aan je haar blijven kleven, wat erg schadelijk kan zijn. Om dit gevaar te voorkomen, vervangt u indien nodig uw strijkijzers. Je zult weten wanneer je het moet veranderen, omdat 'plakkerigheid' zal optreden en opbouw op de keramische platen duidelijk zal zijn, legt Cunnane Phillips uit.

Mirmirani voegde eraan toe dat strijkijzers voor veel vrouwen en jonge meisjes niet de enige bron van haarbeschadiging zijn. Onjuiste haarverzorging is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval, en overmatig of oneigenlijk gebruik van apparaten, zoals strijkijzers, is slechts één stukje van de puzzel, zei ze. In feite kunnen veel van de stylingproducten die vrouwen routinematig gebruiken, waaronder haarkleurmiddelen, permanenten en relaxers, allemaal haarbreuk veroorzaken. Het combineren van deze producten met het regelmatig gebruik van een stijltang om het haar recht te trekken, kan haarbreuk verergeren en blijvende schade veroorzaken als het onbehandeld blijft.

Ten tweede kan het dagelijks gebruik van een stijltang ook van invloed zijn op je haartextuur, vooral als je krullend haar hebt. Het is niet mogelijk om hitteschade volledig om te keren, vertelde krullend haarexpert en senior haarstylist Taylor Tugman aan Byrdie. Elke case is uniek. De senior stylist van DeVachan voegde eraan toe: „Soms is het mogelijk dat het haar wat beweging terugkrijgt, maar het zal nooit hetzelfde zijn als hun natuurlijke krulpatroon.

Als u geen stijltang met instelbare temperatuurregelaars hebt gebruikt, moet u er een in handen krijgen voor de volgende keer dat u van plan bent uw haar recht te trekken. Strijkijzers voor consumenten kunnen soms worden uitgerust met verschillende warmtestanden die kunnen oplopen tot 410 graden of meer. Plat strijken is een techniek die een langzame, gecontroleerde beweging vereist, maar ook voorkomt dat het strijkijzer gedurende langere tijd op één plek blijft zitten. Deze methode maakt het haar en de uiteinden glad voordat het strijkijzer ze aanraakt, wat resulteert in ongelooflijk slanke lokken.

Krant zegt dat mensen met dikker, kruliger haar meer warmte gebruiken om hun resultaten te bereiken, wat ook het risico op beschadiging verhoogt. Ik heb me nooit gerealiseerd hoe erg ik mijn haar beschadigde tot afgelopen zomer, toen ik die 3 maanden geen warmte op mijn haar gebruikte. Wanneer dit gebeurt, kunnen gebruikers van stijltang het apparaat nog vaker gebruiken om te proberen het gebroken of ongelijke uiterlijk van hun haar te temmen, wat tot meer schade kan leiden. Als je stijltangen of strijkijzers hebt, heb je misschien gehoord dat je je haar beschadigt elke keer dat je het gebruikt.

Je kunt niet dezelfde shampoo gebruiken, je hebt extra conditioneringsbehandelingen nodig en je kunt geen flatiron gebruiken bij hoge temperaturen. . Hoewel dit zorgt voor een snellere rechttrekken van het haar met minder schade, is het echt een klassiek geval van koper pas op, zei Dr. De beste tijd om je haar te strijken is direct na een frisse shampoo- en conditioneringssessie (en indien nodig diepe conditionering).

Uiteindelijk zal je haar niet permanent beschadigd raken door plat strijken, maar het kan zijn dat je er een paar jaar mee moet leven totdat er nieuw haar uitgroeit. Als je haar probeert te verwarmen als het nat is, zal dit leiden tot stoomschade, wat lijkt op het koken van het haar van buitenaf. Warmtebeschermende sprays, leave-in conditioners of sommige soorten crèmes die ook hittebestendig zijn, zijn enkele goede manieren om beschadiging van je haar te verminderen. Er is geen grootschalig onderzoek naar hun effectiviteit, maar veel mensen beweren dat ze kroezen en haarbeschadiging helpen voorkomen.

.