Veroorzaken platte strijkijzers haarbreuk?

Dat is de reden waarom het gebruik van strijkijzers, die worden gebruikt om haar recht te trekken, de laatste jaren in populariteit is toegenomen. Nu waarschuwen dermatologen dat sommige platte strijkijzers het haar kunnen beschadigen en haarbreuk kunnen veroorzaken, wat een krimp in dit felbegeerde kapsel zou kunnen veroorzaken. Haar kan worden beschadigd door extreme hitte. Temperaturen boven 347 graden zullen meestal permanente schade veroorzaken.

Apparaten zoals de stijltang gebruiken zeer hoge hitte, maar liefst 400-410 graden. De warmte bereikt zijn effect door de interne structuur van het haar te veranderen, voornamelijk waterstofbruggen af te breken. Zodra de schade is aangericht, moet het haar uitgroeien om het proces ongedaan te maken. Hoewel er geen direct verband is tussen het gebruik van een stijltang en haaruitval, is de schade een direct gevolg.

Platte strijkijzers, zoals stijltangen, zijn mogelijk schadelijk voor uw hoofdhuid. We hebben enkele tips voor je samengesteld om het ergste te vermijden. Een stijltang is het stylinghulpmiddel van de vrouw met krullend haar bij uitstek wanneer ze verlangt naar gladde, rechte lokken. Platte strijkijzers werken hun magie door hoog vuur te gebruiken om krullen weg te vegen.

Helaas eist zoveel warmte ook een zware tol van je haar. Als je de verkeerde kant op strijkt, kun je last hebben van droog, kroeshaar of strengen die als twijgen klikken. De beste manier om breuk te voorkomen, is door je delicate haar te beschermen tegen de hitte. Door dit te doen, voelt je haar zijdezacht en zacht aan in plaats van als stro.

Stijltang gebruikt warmte om getextureerd haar recht te trekken, en overmatige blootstelling aan hitte kan uw haar intern beschadigen. Als je denkt dat je je haar jarenlang kunt rechttrekken en de gezondheid kunt herstellen door simpelweg je stijltang op een mooie dag op te bergen, vergis je je ernstig. Herhaaldelijk gebruik van chemische relaxantia en warmtestylingtools kan je haarzakjes doden en permanent haarverlies veroorzaken (. De hoge hitte van stijltangen kan de nagelriemlaag beschadigen, waardoor strengen poreus worden en gevoelig zijn voor kroezen en gespleten haarpunten.

Regelmatig rechttrekken van warmte kan het haar het vitale vocht ontnemen dat uw lokken elastisch en sterk houdt. Deze producten versterken het haar met vocht en vormen een beschermende laag om het haar te beschermen tegen hitteschade. De dood van je haarzakjes leidt ook tot onderproductie van de natuurlijke oliën die je hoofdhuid gehydrateerd houden. Bepaalde factoren, zoals stress en voedingstekorten, kunnen ook een grotere mate van tijdelijk haarverlies veroorzaken.

Gelukkig zijn er enkele eenvoudige tips die u kunt proberen om uw haar gezond en schadevrij te houden, zoals het gebruik van een hittebeschermer en het verminderen van hoe vaak u uw haar steil maakt. Hoewel het gebruik van hete gereedschappen zoals een stijltang uw haar kan beschadigen, zijn er stappen die u kunt nemen om het proces veiliger te maken en uw risico op hitteschade te verminderen. Overmatig aanbrengen van warmte op je haar wanneer het al gedroogd is, veroorzaakt broosheid, breuk, saaiheid en droogheid tot het punt waarop het haar wordt ontdaan van zijn natuurlijke vocht, waardoor je nagelriemen drogen en afbreken. Het eerste deel van het antwoord op deze zorg is om onderscheid te maken tussen tijdelijk of permanent haarverlies en beschadigd haar.

Wanneer je haar te warm wordt, kunnen de eiwitten in de haarschacht gedenatureerd raken, wat de structuur beïnvloedt. Het is de moeite waard om te investeren in een kwaliteitstoestel dat je glad haar kan geven zonder merkbare schade aan te richten. Voor een eenvoudiger en efficiënter rechttrekken, verdeel je je haar in secties en draai je ze omhoog met grote clips. Chemisch rechttrekken breekt de disulfidebindingen van je haar en reset ze in een rechte uitlijning om je haar recht te trekken.

Tussen de vreselijke geur van verbrand haar en onvermijdelijke pluizige uiteinden, was het hebben van zijdeachtige en rechte lokken tijdelijk de langetermijneffecten van beschadigd en broos haar niet waard. Wees voorzichtig bij het trekken van het haar door de klemmen van de stijltang, om mechanische schade door te veel aan het haar te trekken te voorkomen. Het rechttrekken van te veel haar per keer kan extra passes vereisen, waardoor de kans op hitteschade groter wordt. Als je fijn of vet haar hebt, kies dan een lichtgewicht heat defender spray die je haar gewichtloos laat aanvoelen.

.