Is een stijltang schadelijker dan een krultang?

Het hangt ervan af welke methode je gebruikt om je haar te krullen en recht te trekken. Volgens dermatoloog Carolyn Jacob zijn strijkijzers erger dan föhns. Dus wat geeft het? Schade neemt toe wanneer warmte langere tijd op één plek op je haar wordt gehouden, zoals bij een strijkijzer, maar met een föhn houd je meestal de warmte in beweging, dus het helpt om schade te verminderen (nadruk op verminderen, niet voorkomen). Bovendien hebben strijkijzers meestal hogere warmtestanden dan föhns, en hoe hoger de hitte, hoe meer schade er wordt veroorzaakt.

Beschadigt het krullen van je haar meer dan rechttrekken? Een krultang of stijltang kan je haar de ideale textuur geven voor elke look waar je naar op zoek bent. Helaas kan het dagelijks gebruik van een slot ernstige schade toebrengen aan uw sloten. Als je je favoriete verwarmde stylingstrijkijzer echter niet kunt opgeven, zijn er manieren om de schade te minimaliseren. Welke tool is het beste voor jou? Het hangt af van je stijl.

Een stijltang is een geweldig multifunctioneel hulpmiddel dat sexy, strandgolven en krullen creëert, maar oefening vergt. Krultangen maken krullen bijna onfeilbaar, maar ze zijn beperkt tot slechts één maat, tenzij je gaat met een taps toelopende toverstaf of verwisselbare vaten. Dagelijks gebruik van een krultang kan je haar beschadigen, vooral als je haar, net als veel warmtestylingverslaafden, al grof en droog is. Dagelijkse blootstelling aan hitte droogt je haar uit, waardoor het kwetsbaarder wordt voor gespleten punten en breuk.

Het krullen van je haar kan je een volumineuze en veerkrachtige verandering geven. Zal ik mijn haar beschadigen als ik het drie keer per dag strek? Als je je haar drie keer per dag steil maakt, beschadig je het. Het zal er snel heel ongezond uitzien. Stop een tijdje met het rechttrekken van je haar om het te laten genezen, en probeer het gebruik van de stijltang maximaal één keer per dag te verminderen.

Is het krullen van je haar net zo erg als het rechttrekken? Welke tool is het beste voor jou? Het hangt af van je stijl. Beide stylingtools zijn geweldig voor het maken van een gemakkelijk kapsel. Een krultang kan meer functies hebben en u in staat stellen om krullen van verschillende groottes en vormen te maken. Ook is het beter voor broos haar.

Krulstokken en stijlkrulspelden hebben hun nadelen en voordelen, waardoor het moeilijk kan zijn om degene te kiezen die bij u past. Krulstokken bieden een groter bewegingsbereik, meer opties voor strakke of losse krullen en kunnen na verloop van tijd gemakkelijker te gebruiken zijn. platte strijkijzers hebben een klem om het haar op zijn plaats te houden, die na het krullen een plooi achterlaat en geen breed scala aan mobiliteit biedt bij gebruik. Krulstokken zijn misschien beter voor mensen die gewend zijn verschillende opties voor kapsels te hebben.

Moderne keramische strijkijzers kunnen tot bijna 400 graden Fahrenheit (meer dan 200° C) verwarmen. Blijkbaar is dit zo dat het gemakkelijker is om je haar recht te trekken, maar het maakt het ook gemakkelijk om je haar en hoofdhuid te beschadigen. Föhn is minder schadelijk voor je haar, want in plaats van de warmte op één plek te houden, beweegt de warmte van de föhn constant. Wanneer je een stijltang op je haar aanbrengt, verdubbelt je de warmte en concentreer je het steeds opnieuw op een specifiek gedeelte.

Een krultang is perfect voor dit soort styling omdat het een ronde vorm heeft en je de krullen op verschillende manieren kunt maken om ze natuurlijker te maken. Als je haar plotseling begint af te breken, ruwer of kinkier aanvoelt, er dof uitziet, gespleten punten vertoont of opsteekt op plaatsen die het nog nooit eerder heeft gedaan, is het waarschijnlijk beschadigd. HSI Professional heeft verschillende krulstokken beschikbaar voor uw stylingbehoeften, variërend van eenvoudige sets tot een professionele wandkit voor meer ervaren gebruikers. Hoewel hitteschade nog steeds een risico is, hebben mensen de krultang gemakkelijker te gebruiken gevonden zodra ze het proberen.

Natuurlijk is de eerste voor de hand liggende gedachte dat het krulapparaat wordt gebruikt voor het maken van krullen, en de platte is bedoeld om je haar recht te trekken. Nou, hard water kan krullend haar achterlaten bedekt met een film van minerale opbouw die krullen kan verzwaren, uitrekken en ervoor zorgen dat ze plat vallen. In tegenstelling tot krultangen is de warmte op de meeste strijkijzers vaak niet instelbaar en kunnen mensen met gevoeliger haar ze te warm vinden om te krullen. IJzeren krulspelden hebben een klem om het haar op zijn plaats te houden wanneer het wordt opgerold om een strakke, gelijkmatige krul te creëren.

Ten tweede, gebruik een goede conditioner om de stijltang soepel over die haarvezels te laten glijden zonder ze te beschadigen. Krultangen kunnen ideaal zijn voor mensen die nieuw zijn in het krullen van hun haar en ervoor willen zorgen dat het niet van een toverstaf glijdt wanneer ze er voor het eerst een gebruiken. Net als de stijltang versie moeten gebruikers voorzichtig zijn bij het dicht bij hun hoofdhuid rollen wanneer ze hun haar krullen vanwege hitte. .