Hoe vaak is het veilig om een stijltang te gebruiken?

Over het algemeen wordt gesuggereerd dat warmtestyling niet vaker dan één keer per week wordt gedaan. Natuurlijk haar moet altijd vers worden gewassen, geconditioneerd en volledig droog worden voordat het warm wordt gestyled. Het rechttrekken van vuil haar met een stijltang verbrandt alleen olie en vuil, wat tot meer schade zal leiden. Als je van nature steil haar hebt, is het raadzaam om maximaal één keer per week verwarmingstoestellen te gebruiken.

De belangrijkste reden is dat het gebruik van verwarmingstoestellen op je haar, waarvan algemeen bekend is dat het gemakkelijk te beheren is, het te vaak droog en pluizig kan maken. Overmatig gebruik van stylingtools zoals stijltangen, föhns en krultangen kan schadelijk zijn voor je haar. Elke keer dat u een van deze apparaten gebruikt als onderdeel van uw schoonheidsregime, wordt uw haar blootgesteld aan een enorme hoeveelheid warmte. Zoals de meeste dingen is het echter prima om je haar met mate recht te trekken - en het is onwaarschijnlijk dat het eenmaal per week schade op de lange termijn veroorzaakt.

Neem enkele voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je haar gezond, zijdezacht en glad blijft. Als je je haar hebt gekleurd of het proces van rebounding hebt doorlopen, moet je idealiter wegblijven van het gebruik van warmtestyling. Als vuistregel moet je proberen om zo min mogelijk warmteapparaten te gebruiken, maar een concreter antwoord op deze vraag hangt af van je haartype en ook van de huidige gezondheid van je haar. Maar doe het te vaak zonder goed voor je lokken te zorgen, en je blijft achter met droog, door hitte beschadigd haar dat precies het tegenovergestelde is van waar je voor ging.

Je haartype is belangrijk, want hoe vaak je je haar kunt rechttrekken zonder het te beschadigen, hangt ervan af %26 hoe gezond je haar is. Sterker nog, de meeste haarstylingprofessionals raden aan om extra zorg te dragen voor haar dat gekleurd of chemisch behandeld is. Chemisch rechttrekken breekt de bindingen in het haar af, waardoor het haar zijn textuur krijgt en ze vervolgens opnieuw bindt. Dunner of steiler haar heeft een veel lagere temperatuur nodig dan haar dat grof, dik of krullend is.

Door het rechttrekken met een flatiron ziet je haar er meteen dunner uit (vooral als je je puntenspeld ook recht laat). Als je je haar niet wast, kan tijdelijke straightening je haar ongeveer drie tot vier dagen steil en gezond houden en zal het waarschijnlijk terugkeren naar de natuurlijke textuur of de glans beginnen te verliezen. Als u al te veel haaruitval doormaakt, kunt u het beste uw gebruik van verwarmingstoestellen terugbrengen tot één keer in de twee weken. Door het juiste type strijkijzer te gebruiken, het op de juiste manier te gebruiken en je haar te behandelen met een product dat het helpt versterken, kun je je lokken zo gezond mogelijk houden.

Afhankelijk van de dikte van je haar hoef je dit misschien maar één keer te doen, of moet je de stijltang meerdere keren over een stuk haar laten lopen. Verdeel het haar idealiter in verschillende secties en maak elke streng langzaam recht met een soepele, uniforme beweging en zonder te stoppen.