Wat is het stijltang?

Een stijltang, ook wel stijltang genoemd, heeft platte keramische of metalen verwarmde platen en is ontworpen om het haar glad te maken en recht te trekken. Om te gebruiken, plaatst u 1 tot 2 delen haar tussen de verwarmde platen van het strijkijzer en drukt u stevig aan, en laat het strijkijzer vervolgens langs het haar naar de uiteinden lopen. Sommige strijkijzers hebben meerdere temperatuurinstellingen. Gebruik lagere warmtestanden voor fijn, dun of beschadigd haar; gebruik hogere instellingen voor dik, steil of grof haar.

Ionisch-keramische technologie is minder schadelijk voor het haar en zorgt ervoor dat strijkijzers snel en gelijkmatig kunnen verwarmen en temperaturen van meer dan 400° F bereiken voor snelle resultaten. De drie meest voorkomende stijlplaten zijn keramiek, toermalijn en titanium. Elk haar zal het haar steil maken, maar verschillende attributen maken elk voordeliger voor bepaalde haartexturen, variërend van fijn golvend haar tot kinky spoelen. Heb je fijn haar? Maak hem veilig recht met een keramische stijltang.

De ionische krachten leveren gezonde resultaten op met een grote glans. Het type stijltang dat je nodig hebt, hangt af van de textuur van je haar en je unieke haarverzorgingsregime. Foster noemde deze stijltang een mooi inleidend strijkijzer dat redelijk geprijsd is en het haar een mooie afwerking geeft. In plaats daarvan zei Bertin dat keramische strijkijzers „ideaal zijn voor mensen met droog, beschadigd of fijn haar die niet zoveel warmte nodig hebben.

Wat de Dyson ook onderscheidt van de andere platte ijzers op deze lijst, is het gebruik van flexibele koperen platen die haar vormen en verzamelen, waardoor je kunt stylen met minder warmte en druk op de haarstreng. We hebben experts geraadpleegd over waar we op moeten letten bij het winkelen voor een goede stijltang en benadrukten hun aanbevelingen hieronder met verschillende plaatsoorten en -maten voor verschillende haartypes en texturen. Deskundigen benadrukten dat u altijd een stijltang moet gebruiken in snelle passages op lage of gemiddelde temperatuur en dat u altijd een soort hittebeschermer moet gebruiken bij het gebruik van een heet gereedschap. Zowel Foster als Bertin waren het er echter over eens dat mensen met dik, grof haar keramische platte ijzers moeten doorgeven, omdat ze doorgaans niet hoog genoeg temperaturen bereiken om dikker haar recht te trekken.

Harvey is een fan van dit keramische stijltang van Paul Mitchell vanwege het gemakkelijk afleesbare digitale temperatuurdisplay en het vermogen om snel op te warmen en snel af te koelen. Michelle Obama's haarstylist, Yene Damtew, gebruikt dit stijltang op het haar van de voormalige First Lady en vindt het geweldig omdat het strak en lichtgewicht is. Platte strijkijzers hebben doorgaans verschillende manieren om de gewenste temperatuur te selecteren en te handhaven en sommige methoden zijn gemakkelijker af te lezen dan andere. Bertin houdt van de Cloud Nine stijltang, die verkrijgbaar is in drie maten Micro (0,5 inch), Original (1 inch) en Wide (1,5 inch).

Courtney Foster, een erkende schoonheidsspecialist en eigenaar van Courtney Foster Beauty, zei dat keramische strijkijzers zorgen voor een redelijk gelijkmatige warmteverdeling, glijden soepel door het haar en laten een glanzende glans achter. Hete borstels kunnen je haar op dezelfde manier drogen als een haardroger en een borstel met ronde haren, of ze kunnen al droog haar rechttrekken op dezelfde manier als een stijltang. Strijkijzers variëren in prijs op basis van meerdere factoren, waaronder plaatkwaliteit, maat en merkherkenning.