Hoe vaak moet je je haar rechttrekken zonder het te beschadigen?

Je mag natuurlijk haar niet vaker dan één keer per maand strijken, vooral als je haar kleurbehandeld of beschadigd is, zegt Powell. Zelfs één keer per maand kan worden overwogen om het te duwen, dus als je zo vaak plat strijkt, is het belangrijk dat je je hyperbewust bent van de gezondheid van je haar. Over het algemeen wordt gesuggereerd dat warmtestyling niet vaker dan één keer per week wordt gedaan. Natuurlijk haar moet altijd vers worden gewassen, geconditioneerd en volledig droog worden voordat het warm wordt gestyled.

Het rechttrekken van vuil haar met een stijltang verbrandt alleen olie en vuil, wat tot meer schade zal leiden. Zelfs bij een regime van één keer per week moet u consequent de gezondheid van uw haar bijhouden. Het is de beste manier om ervoor te zorgen dat je niet veel gespleten haarpunten krijgt en dat je krullen niet te droog of broos worden. Overmatig gebruik van stylingtools zoals stijltangen, föhns en krultangen kan schadelijk zijn voor je haar.

Elke keer dat u een van deze apparaten gebruikt als onderdeel van uw schoonheidsregime, wordt uw haar blootgesteld aan een enorme hoeveelheid warmte. Zoals de meeste dingen is het echter prima om je haar met mate recht te trekken - en het is onwaarschijnlijk dat het eenmaal per week schade op de lange termijn veroorzaakt. Neem enkele voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat je haar gezond, zijdezacht en glad blijft. Hoe vaak moet ik mijn haar rechttrekken zonder het te beschadigen? „Je moet natuurlijk haar niet vaker dan één keer per maand strijken, vooral als je haar kleurbehandeld of beschadigd is”, zegt Powell.

Begin met je onderste laag, splits je haar in het midden van de rug en trek elke kant naar voren. Het kan net zo eenvoudig zijn als het vasthouden van een thermisch beschermend product om je haar te beschermen tegen hitteschade, of je hebt misschien een warmte-instelbaar strijkijzer nodig om te voorkomen dat de verkeerde temperatuur op je stijltang wordt gebruikt waardoor strengen uitdrogen of afbreken. Titanium - Krullend haar kan veel baat hebben bij titanium, dus als je elke dag gaat rechttrekken, kies er dan een die de krullen bij de eerste pas echt aankan. Het kan de hele dag door worden gebruikt om de glans gaande te houden, en gebruikers zeiden dat het serum body toevoegt zonder het haar te verzwaren, naast het gladstrijken van die vervelende babyhaartjes op je haarlijn.

Maar doe het te vaak zonder goed voor je lokken te zorgen, en je blijft achter met droog, door hitte beschadigd haar dat precies het tegenovergestelde is van waar je voor ging. Haar met een gemiddelde textuur moet worden gestreken op 300 tot 380 graden en dik of grof haar moet een temperatuur hebben in het bereik van 350 tot 400 graden. Als je je haar niet wast, kan tijdelijke straightening je haar ongeveer drie tot vier dagen steil en gezond houden en zal het waarschijnlijk terugkeren naar de natuurlijke textuur of de glans beginnen te verliezen. Alleen de uiteinden van de middenas worden „permanent rechtgetrokken”, want dat is het haar dat de meeste schade oploopt.

Als je van nature steil haar hebt, is het raadzaam om maximaal één keer per week verwarmingstoestellen te gebruiken. Houd er rekening mee dat hoewel sommige sprays het beste werken op nat haar, je je stijltang nooit op nat haar mag gebruiken. Gebruik de professionele ronde borstel die gezond haar belooft en niet blijft haken, in plaats daarvan, voor dagen dat je moet poetsen en drogen. Je kunt ze liever vervangen door stijlen waarmee je haar volledig kan herstellen van de effecten van warmte.

Als je echt elke dag recht gaat trekken, dan moet je meer doen dan alleen hittebeschermer gebruiken. Hoe vaak je ook verwarmt, regelmatige diepe conditionering is een must om uitdroging te voorkomen, en je zou eiwitbehandelingen of zelfgemaakte haarmaskers moeten gebruiken om je lokken te versterken.