Is het oké om je haar elke dag plat te strijken?

Hoewel deze tips je haar zo gezond mogelijk kunnen houden, zal het dagelijks gebruik van een krultang of stijltang toch wat schade veroorzaken. Het is het beste om een tot twee keer per week een strijkijzer te gebruiken. Laat een heet strijkijzer nooit onbeheerd achter en schakel je strijkijzer altijd uit en los als je klaar bent met het gebruik. Elke dag warmte op je haar gebruiken is een groot nee nee. Het is prima om indien nodig een paar keer per week een stijltang te gebruiken, maar er zijn technieken die je kunt gebruiken om je stijl te behouden zonder hem elke dag bij te werken.

Als je haar gekruld is, zet het dan's nachts in speldkrullen om de stijl vast te houden terwijl je slaapt. Je kunt ook rollen of flexistangen gebruiken om hetzelfde effect te bereiken. Als je haar steil is, probeer dan te slapen met je haar vastgebonden in een paardenstaart, of om je hoofd gewikkeld met haarspelden. Als je wakker wordt, hoef je het alleen maar uit te poetsen en te gaan.

Ten tweede kan het dagelijks gebruik van een stijltang ook je haartextuur beïnvloeden, vooral als je krullend haar hebt. Het is niet mogelijk om hitteschade volledig om te keren, vertelde krullend haarexpert en senior haarstylist Taylor Tugman aan Byrdie. Elke case is uniek. De senior stylist van DeVachan voegde eraan toe: Soms is het mogelijk dat het haar weer wat beweging krijgt, maar het zal nooit hetzelfde zijn als hun natuurlijke krulpatroon.

Veel strijkijzers hebben geen instelbare temperatuurknop (blijf daar vandaan) of laten je je haar steil maken met temperaturen tot 450 graden. Hair La Vie helpt ook te beschermen tegen hitte door het haar van binnenuit weer op te bouwen met natuurlijke vitamines en voedingsstoffen, zoals vitamine A %26 E, biotine en paardenstaartkruid die beschadigd haar versterken en helpen revitaliseren. Het is niet het gebruik, maar het misbruik van een stijltang, wat kan leiden tot onomkeerbare verbranding en beschadiging van je haar. Het beheren en behouden van de gezondheid van je haar is cruciaal, vooral bij het gebruik van warmtehulpmiddelen zoals een stijltang.

Als je elke dag rechttrekt, is de kans groot dat je je zorgen maakt over haarbeschadiging, en terecht. Er zijn veel voordelen aan het rechttrekken, vooral met HSI Professional-producten krijg je bijvoorbeeld die strakke, gladde look waar je voor ging, maar je kunt je haar ook beschadigen als je er niet van tevoren goed voor zorgt. Degenen met keramische platen worden aanbevolen omdat de hitte je haar indirect beïnvloedt en ze de glans en gladheid van je haar vergroten. Het eerste dat gebeurt als je je haar steil maakt, is dat je de beschermende laag rond de haarstreng (de nagelriem) verzwakt.

Meestal merk je dat je haar beschadigd is als het moeilijk is om het te ontwarren, je uiteinden er gespleten uitzien of ze zien er lichter uit aan de uiteinden. Nu weet ik zeker dat je niet bent zoals de oude ik en je maakt je haar niet elke dag recht, op hoog vuur, terwijl je gedrenkt bent in Pink Lotion, LOL. De beste tijd om je haar te strijken is onmiddellijk na een frisse shampoo- en conditioneringssessie (en indien nodig diepe conditionering). Plat strijken is een techniek die een langzame, gecontroleerde beweging vereist, maar ook voorkomt dat het strijkijzer gedurende langere tijd op één plek blijft zitten.

Omdat u zich zorgen maakt over de gezondheid van uw haar, moet u proberen het recht te trekken met een hulpmiddel van goede kwaliteit. Wanneer je nat haar plat strijkt, zorg je ervoor dat vocht uitbarst in kleine stoomexplosies die het borrelen en knikken van de nagelriemen veroorzaken die verschijnen als kleine haarblaren wanneer je ze onder een microscoop observeert. En hey, nu je weet dat het slecht is om je haar twee keer per week recht te trekken (in verschillende mate), wees niet bang om je natuurlijke haar te dragen - Soms kan een druk schema, regen of zelfs uitputting je ervan weerhouden je haar recht te trekken.