Is het oké om het haar elke dag te verwarmen?

Dagelijks gebruik van een krultang kan je haar beschadigen, vooral als je haar, net als veel warmtestylingverslaafden, al grof en droog is. Dagelijkse blootstelling aan hitte droogt je haar uit, waardoor het kwetsbaarder wordt voor gespleten punten en breuk. Hoe meer warmte je gebruikt, en hoe vaker je het gebruikt, hoe erger de schade zal zijn. Als je van nature steil haar hebt, is het raadzaam om maximaal één keer per week verwarmingstoestellen te gebruiken.

De belangrijkste reden is dat het gebruik van verwarmingstoestellen op je haar, waarvan algemeen bekend is dat het gemakkelijk te beheren is, het te vaak droog en pluizig kan maken. Als je je haar echt elke dag gaat rechttrekken, moet je ervoor zorgen dat je een goede voorraad warmtebeschermer bij de hand hebt. Sterker nog, de meeste haarstylingprofessionals raden aan om extra zorg te dragen voor haar dat gekleurd of chemisch behandeld is. Houd het getrimd, omdat beschadigd haar gewoon nog meer beschadigd raakt tijdens het rechttrekken.

Bovendien kan het helpen de vorming van klitten te bagatelliseren, om je haar er gladder uit te laten zien en er gladder uit te laten zien als je uit de douche bent. Tegelijkertijd is het belangrijk om te erkennen dat overmatige warmtestyling uw haar onherstelbaar kan beschadigen. Deze methode zorgt ervoor dat je haar nog steeds glad en steil blijft, maar je vermijdt gespleten haarpunten en droogheid op de lange termijn. Misschien niet zoals schade door een keer het strijkijzer te lang op de strengen te laten zitten en het te braden, maar gezond verstand moet aantonen dat het constant verwarmen van je haar, beetje bij beetje de eiwitbindingen van het haar zal breken.

U moet de reden achter uw haarval achterhalen in plaats van te proberen een snelle oplossing te vinden in de vorm van styling met verwarmingsproducten. Als het gaat om strijkijzers, zoek dan altijd naar keramische of titaniumijzers (ze verwarmen gelijkmatig en koelen snel) met warmteregeling; niet alleen een lage of hoge stand. Als vuistregel moet je proberen om zo min mogelijk warmteapparaten te gebruiken, maar een concreter antwoord op deze vraag hangt af van je haartype en ook van de huidige gezondheid van je haar. Haarproducten zoals een hittebeschermer en haarmasker moeten bijvoorbeeld nietjes zijn in je haarverzorgingsroutine.

Er zijn veel voordelen aan het rechttrekken, vooral met HSI Professional-producten krijg je bijvoorbeeld die strakke, gladde look waar je voor ging, maar je kunt je haar ook beschadigen als je er niet van tevoren goed voor zorgt. Als je het strijkijzer door je haar laat lopen, zorg er dan voor dat je niet langer dan 3 tot 5 seconden op een sectie blijft hangen om te voorkomen dat je je lokken verbrandt. Als je echter dikker, krullend haar hebt dat je wilt rechttrekken, dan zou je een niet-geventileerde borstel willen gebruiken voor meer effect.