Maken strijkijzers een verschil?

Zorg ervoor dat u weet wat u krijgt voordat u geld investeert in een goedkoop strijkijzer. Professionele strijkijzers zijn gemaakt zodat u de minimale hoeveelheid warmte op uw haar kunt gebruiken en een goed verdeeld resultaat kunt krijgen. Een goedkope stijltang kan vereisen dat u het warmteniveau helemaal omhoog pompt om voldoende controle over uw haar te krijgen, en dat vergroot de kans op beschadiging van uw lokken. Het verschil zit in hoe snel de platen opwarmen en welke methode ze gebruiken om de warmte naar je haar te verdelen.

Keramische strijkijzers hebben langer nodig om op te warmen en ze werken door je haar van binnenuit te verwarmen. Hun titanium tegenhangers worden bijna onmiddellijk warm en verwarmen je haar van het oppervlak. Courtney Foster, een erkende schoonheidsspecialist en eigenaar van Courtney Foster Beauty, zei dat keramische strijkijzers zorgen voor een redelijk gelijkmatige warmteverdeling, glijden soepel door het haar en laten een glanzende glans achter. Hoe goedkoper de stijltang, hoe minder consistent de warmte door het mes en hoe langer de warmteterugwinningstijd.

Het heeft platen die groter zijn dan de meeste andere ijzers (wat betekent dat er minder doorgangen zijn) en afgeronde randen die haken of trekken voorkomen. Ze merkte op dat toermalijn een barrière vormt voor overmatige hitte en, zoals bij de meeste moderne verwarmingsgereedschappen, „maakt de mogelijkheid om de temperatuurinstellingen aan te passen dit strijkijzer een uitstekende keuze voor de meeste haartypes en texturen. Dit betekent dat het strijkijzer metalen platen heeft die bedekt zijn met een keramische coating en dat die coating na verloop van tijd waarschijnlijk zal slijten. Klein maar machtig, deze vrolijk kleurrijke stylingtool biedt alle verfijning en technologie van grotere, duurdere, somberere modellen (flatirons hoeven niet zwart te zijn, weet je).

Zowel Foster als Bertin waren het er echter over eens dat mensen met dik, grof haar keramische platte ijzers moeten doorgeven, omdat ze doorgaans niet hoog genoeg temperaturen bereiken om dikker haar recht te trekken. Deze stijltang is een favoriet van stylisten omdat het gemakkelijk te gebruiken is en de klus snel klaart door het haar in één keer recht te trekken, dankzij de SinglePass-technologie en keramische platen van toermalijn. Bertin houdt van de Cloud Nine stijltang, die verkrijgbaar is in drie maten Micro (0,5 inch), Original (1 inch) en Wide (1,5 inch). Wanneer u te veel ijzer gebruikt, kunt u de neiging hebben om de elasticiteit van uw haar te beschadigen, waardoor uw krulpatroon na verloop van tijd losser wordt.

Stefan Bertin, een in Londen gevestigde haarstylist, vertelde ons dat keramische strijkijzers de meest betaalbare optie zijn van de drie soorten stijltangen. Hoe groter de temperatuurschommelingen, hoe meer passen de gebruiker geneigd is te nemen (en) hoe heter de temperatuur waarop ze geneigd zijn het strijkijzer in te stellen, zei Smoker. En strijkijzers kunnen u ook wat ruimte besparen tijdens het reizen, omdat ze dezelfde functies kunnen vervullen als een ronde borstel of krultang. Een mix van titaniumplaten en ionische technologie, dit stijltang laat het haar glad en glanzend achter, maar krijgt de klus snel geklaard, waardoor het het beste van alle werelden is.