Beschadigen stijltangen je haar?

Het grootste probleem met het rechttrekken van haar is dat warmte schade veroorzaakt. De warmte van de stijltang kan niet alleen het haar breken, maar maakt het ook zwakker. Dit leidt tot kroezen, wat leidt tot het gebruik van een stijltang, en dat leidt tot meer schade. Helaas wordt dit een voortdurende cyclus van schade aan je haar.

Platte strijkijzers, zoals stijltangen, zijn mogelijk schadelijk voor uw hoofdhuid. We hebben enkele tips voor je samengesteld om het ergste te voorkomen. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de warmte van je stijltang zo hoog mogelijk op te zetten, is dat een onfeilbare manier om je haar te beschadigen. Een stijltang werkt door al het vocht uit je haar te sijpelen om het recht te trekken en de stijl op zijn plaats te houden.

Het rechttrekken van haar, professioneel gedaan met een chemische behandeling of thuis met een stijltang, heeft verschillende bijwerkingen die je haar kunnen ruïneren. Je haar is taai - erg taai - maar alles boven 350 Fahrenheit (180° C) zal de nagelriemen beschadigen. Dit komt omdat de droogheid veroorzaakt door het regelmatig rechttrekken van je haar uiteindelijk leidt tot meer kroezen, niet minder. Nat of vochtig haar heeft eigenlijk een lager schadepunt dan droog haar, dus neem nogmaals de tijd en maak het droog.

Maar de eenvoudige handeling van het rechttrekken van haar kan de conditie van je haar verwoesten als ze te vaak of verkeerd worden gebruikt, zegt Cunnane Phillips. Als je probeert je haar recht te trekken voordat het volledig droog is, is de kans groot dat je haar niet zo gemakkelijk op de hitte komt. Je haar regelmatig rechttrekken zonder een goede hittebeschermer te gebruiken, kan je haarschubben permanent beschadigen, wat leidt tot een langzamere haargroei (. Maar trichologen zeggen dat de schade veroorzaakt door stijltangen het haar kroezer en kruliger kan maken, door een cyclus van 'stijltangenverslaving' op te zetten die er uiteindelijk voor kan zorgen dat het haar dun en dof lijkt.

In plaats van je stijltang over los haar te laten lopen, neem je de huidige streng en houd hem weg van je lichaam totdat hij strak wordt. Hij legt uit hoe de uitvinding van keramische stijltangen eind jaren negentig van de ene op de andere dag een revolutie in steil haar inluidde. Als je heel krullend of kinky haar hebt, wil je misschien vaker een diepe conditioner gebruiken, zoals eenmaal per week, een paar weken voordat je het recht maakt. Haar is erg taai, maar elke hitte van meer dan 180c zal de nagelriem van het haar beschadigen, de harde buitenste beschermende coating op elke streng.

Het rechttrekken van je haar met chemicaliën of hitte zal ongetwijfeld je lokken beschadigen, wat leidt tot splitsingen, breuk, droogheid, kroezen en nog veel meer bijwerkingen.