Zijn platstrijkijzers van toermalijn beter?

Het betekent dat keramische toermalijn strijkijzers beter zijn in het voorkomen van haarbeschadiging en het neutraliseren van ionen die statische elektriciteit en kroezen veroorzaken. Keramische strijkijzers worden aanbevolen voor mensen met dik of grof haar. Toermalijn is beter geschikt voor mensen met fijn of middeldik haar. Toermalijn is ook gemakkelijker te gebruiken en duurder dan keramiek, maar is niet zo duurzaam.

Keramische platen van toermalijn zijn ook uitzonderlijk glad, wat minder spanning genereert als ze over het haar gaan. Dit betekent dat je haar minder gevoelig is voor haken of knappen tijdens het gebruik van een stijltang. Dit proces, dat de haarschubbenlaag gladstrijkt en vocht vasthoudt terwijl minder warmte wordt gebruikt dan andere soorten platte ijzers, resulteert in zijdezacht haar met „geen kroezen of flyaways”, zei Foster. Daarom raad ik iedereen aan om zoveel mogelijk te leren over de belangrijkste kenmerken van strijkijzers om te begrijpen waar ze op moeten letten.

Toermalijn helpt ook bij het beschermen van je haar tegen schade veroorzaakt door het gebruik van een gewone stijltang, en beschermt je tegen elk soort metaal dat er in zou kunnen zitten, waardoor je gemoedsrust krijgt terwijl je probeert de perfecte stijl te bereiken. Dit kan brandende effecten van de randen op je huid veroorzaken als je de platen niet directer op je haargedeelte houdt tijdens het strijken. Stefan Bertin, een in Londen gevestigde haarstylist, vertelde ons dat keramische strijkijzers de meest betaalbare optie zijn van de drie soorten stijltangen. Als je een haarfanaat bent, moet je weten dat de originele CHI stijltang vroeger een van de beste op de markt was.

Platte strijkijzers met toermalijn zijn ook een van de gezondste manieren om je haar recht te trekken, omdat ze geen zware metalen gebruiken die je haar kunnen beschadigen. Vanwege het enorme aantal merken dat een groot aantal stijlmodellen aanbiedt, kan het kiezen van die voor persoonlijk of commercieel gebruik een ramp zijn. Wanneer een stijltang of föhn wordt verwarmd, ontstaan negatieve ionen, waardoor de positieve ladingen worden opgeheven en de haarschubben worden gladgestreken. Het bedrijf plaatst siliconen gripstippen in het midden van de stijltang, zodat je de stijltang kunt gebruiken en geen spanning voelt terwijl je het doet.

Volgens zowel Stenson als Johnson kunt u, ongeacht uw haartype of hoe beschadigd het is, een keramisch strijkijzer gebruiken. Keramiek is schadelijker dan toermalijn omdat het opwarmt en afkoelt met een veel intenser tempo dan toermalijn. Ik heb ook gemerkt dat toermalijntechnologie een duurzamer rechtmakend effect biedt dan keramiek. De keramische platen zijn doordrenkt met mineralen (waaronder toermalijn), dus je krijgt een prachtige, hakenvrije glijbaan, voegde hij eraan toe.

Ze adviseerde „titanium over te laten aan de professionals en thuis aan te raken met een toermalijn of keramisch strijkijzer wanneer dat nodig is.